Nyt olisi mahdollisuus ostaa kehystettyjä originaaleja suoraan kuvittajalta!
Kaikki teokset on kehystetty hopeanvärisillä puisilla raameilla ja tummalla paspartuulla laadukkaasti ammattilaisella. Mitta on taulun koko kehyksineen.
Tekniikkana kaikissa teoksissa on käytetty avarellejä ja tussia.
Alv sisältyy hintoihin.
Mahdolliset postikulut lisätään hintoihin.
Taulut sijaitsevat Turussa ja niitä voi tarvittaessa tulla katsomaan.
Kysellä voi joko sähköpostilla tai puhelimella.
pakanavuorenlapsi(at)gmail.com
040 8246134
"Tanssi" 305x290mm 200e
"Viikunakoju" 345x315mm 240e
"Saalis" 390x330mm 310e
"Haukkametsällä" 375x325mm 310e
"Turkiskauppias" 290x305mm 200e
"Elämää majatalossa" 475x385mm 380e
"Hevonen" 240x230mm 120e
tiistai 8. maaliskuuta 2016
maanantai 22. helmikuuta 2016
Keskiaikaiset kengät
Nyt olen puoli vuotta opiskellut kuvataiteita Turun vanhassa piirustuskoulussa eli nykyisessä taideakatemiassa. Homma luistaa ihan mukavasti. Tämä postaus ei kuitenkaan liity opiskeluun tai kuvataiteisiin, vaan keskiaikaan.
Minulla on ollut pitkään varastossa itse parkittua vuohennahakaa, josta on pitänyt tehdä kengät. Nyt sain inspiraation aloittaa ja kerron vähän projektista.
Esikuvaksi otin Lontoosta löytyneen 1300-luvun kengän.
Kaavat sain kätevästi ilmastointiteipillä. Tuhosin siihen kihlattuni parittoman sukan.
Ufokenkä |
Ufokaavojen avulla tein proton lakanakankaasta. Tein oikeastaan neljä protoa ennen kuin olin tyytyväinen.
Proto |
Ompeluun käytin naskalia, pellavalankaa ja satulasepänneuloja. Pellavalanka oli neljään kertaan kerrattua paksua lankaa josta erotin kaksi säiettä. Vahasin langat kestäviksi piellä tai mehiläisvahalla.
Ompelutarvikkeita |
Proton purkamalla saa suoraan kaavat. Seuraavaksi ne piti asetella nahalle. Nahkana siis käytin kuusiparkittua ja traanipehmitettyä vuohen nahkaa ja pohjana teollista kasviparkittua raakaraitanautaa.
Kaavat nahalla |
Ompelun aloitin pohjasta ja jokaiseen saumaan laitoin vahvikkeksi tereen samasta nahasta. Pistona käytin satulasepänpistoa. Verhoklipsi on oiva apu!
Muut kappaleet yhdistin aivipistolla yhteen tereen kanssa.
Ompelin yhtä aikaa vähän jokaista saumaa ja mallailin ja sovittelin samalla.
Kengän sisäsyrjään tulee nahkanyöri, joten reunat vahvistin kääntämällä ja ompelemalla taitteen etupistoin kiinni. Tämän olisi voinut tehdä myös tunnelipistoin, jolloin pistot eivät näkyisi etupuolella.
Kengän varteen tein aivoparkkipeurasta koristeen. Nyöritys on myös aivoparkkiperaa. Näitä nahkoja värjäsin kuusiparkiliemellä tummemmiksi. Nyöritys meni ehkä hiukan liian tiuhaan, mutta en ala reikiä paikkaamaan.
Käytin terävää nahkaneulaa ja ohuempaa lankaa |
Viimeisenä ompelin pohjan. Pohjana siis käytin raakaraitanahkaa, joka on kestävää ja jäykkää. Ompelin sen satulasepänpistoin tereeseen, niin että ompeleet ei näy ulospäin. Pohjassa on siis niinsanottu tunnelipisto.
Käyrä naskali toimii pohjan kanssa hyvin |
Sauma tereessä |
Valmis pohja |
Keskiajalla käytettiin paljon reikäkoristelua kengissä, ja halusin itse kokeilla perinteistä apilakuviota varressa.
Varren reunan apilakoristelu |
Lisää tietoa löytyy keskiaikaisia kenkälöytöjä käsittelevistä kirjoista, kuten Francis Grewin ja Margrethe de Neergaardin Shoes and pattens (Museum of London, 1988) ja Janne Harjulan Before the Heels. Footwear and Shoemaking in Turku in the Middle Ages and At the Beginning of the Early Modern Period (Suomen keskiajan arkeologian seura, 2008). Turun nahkalöydöistä on myös suomenkielinen artikkeli "Linkoja, kenkiä ja muita kaivausten nahkalöytöjä" kirjassa Kaupunkia pintaa syvemmältä. Arkeologisia näkökulmia Turun historiaan (TS-yhtymä & Suomen keskiajan arkeologian seura, 2003)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)