tiistai 9. lokakuuta 2012

Kirkossa

En ole mitenkään erikoisen uskonnollinen, en edes kuulu kirkkoon. Se ei kuitenkaan estä ihailemasta vanhaa arkkitehtuuria tai keskiaikaista primitiivisempää kirkkotaidetta.

Otin jalustan ja objektiivit mukaan Turun tuomiokirkkoon ajatuksena kuvata kirkon keskilaivan korkealla olevia kalkkimaalauksia. Matkalla kirkkoon kuvasin kliseisen Luostarin Välikadun, joka on ehkä Turun kuuluisin ja viehättävin pikku kuja.

Luostari Välikatu
Nunnankadun puolelta

Tuomiokirkon keskilaivan maalaukset ovat sitä tavallista suomalaista, ei ehkä niin koreilevaa keskiaikaista maalaustapaa, mutta sitäkin viehättävämpiä. Turun tuomiokirkko ei ole niitä kuuluisimpa keskiaikaisia kirkkoja, jos mittapuulla on keskiajalta säilyneet maalaukset. Sitä ei pystytä sanomaan, miten loistokkaita maalauksia tuomiokirkossa on joskus voinut olla, tai oliko ollenkaan. Koska kirkko on kokenut monet tulipalot ja korjaukset, on toden näköistä että, moni maalaus on tuhoutunut.


Keskilaivan kolmannesta holvista

Tämän blogin arkoitus ei ole ruotia historiaa se hoituu paremmin täällä, joten seuraavaksi muutama "taiteellisempi" valokuva. Jalustalla ja sekunteja kesävillä valotuajoilla saa helposti hienoja otoksia.


Kaikkien Pyhien kappelia

Harras hetki etelälaivassa

Urut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti