perjantai 17. tammikuuta 2014

Kameran päivitystä

Vihdoin se tapahtui! Puoli vuotta ehkä haaveilin ja nyt, ei ihan Nikonin D800 (joka olisi ollut se unelmien täyttymys) vaan D610. Budjetti oli se mikä jätti D800 kauppaan. Koska tiesin että kuitenkin tarvitsen uuden perusobjektiivin täyden koon kennolle, niin raahaa jäi vähän arvokkaamman lasin ostoon. Objektiivi löytyi käytettyjen hyllyltä ja on Nikkor 24-120 mm f/4 ED VR. Se tuntuu loistavalta peliltä vaikken paljoa ole ehtinyt kuvaamaan.

Vien vanhan D300 runkoni huoltoon ja siitä tulee kakkoskamera. On paljon tapahtumia joissa kuvaan Sigman 100-300mm putkella ja yleiskuviin pitää sitten vaihtaa lyhyemmän polttovälin lasi. Ja tietenkin se on tavallisesti pöllyävä hiekkakenttä, jossa kuvailen. Tuo alapuolella oleva kuva on näiltä Kierikin hiekkakentiltä, mutta talvisessa asussa.
Kuvausta lumessa
© Miika Vanhapiha

Vanha kamerani oli jo pitkään ollut tuossa kunnossa. Vaikea kuvata kun kiekkonamiska on irti ja ei voi kunnolla ohjailla tarkennuspisteitä tai selata kuvia. 

Ensimmäistä kertaa pystyin kuvaamaan kamerani


Uusi D610

Hyvä putki käytettynä
 

Nyt voisi uppoutua manuaalin pariin ja opetella ja muokata nappeja. Todella paljon noilla kameroilla on eroa kun siis vertaa D300. Ja sitten kuvaamaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti